Energierekeningen worden te hoog

De natuur staat onder druk

Het gasverbruik moet dalen

De overheid wikt en weegt

Warmtenetten, waterstofgas door de gasleidingen?

Dit vraagt veel tijd

Laten we dat nu net niet meer hebben

Tijd voor Energie Verzet

Warmtepompen

Verhuur en verkoop zonder winstoogmerk

Cowave

Coöperatieve Warmte Vereniging

De terugverdientijd van een warmtepomp is aanzienlijk korter geworden en ook bij het huren van warmtepompen gaat je energierekening harder omlaag dan je aan huurkosten kwijt bent.
Voorbeeld berekeningen
Alleen bij Cowave is huren niet veel duurder dan kopen. Cowave berekent namelijk geen winstmarges en geeft de subsidie van 30% aan de huurders.
De eerlijke (laagste) prijs
De eerste 100 leden krijgen 2 jaar lang een gratis priority lidmaatschap. Als je lid wordt van Cowave krijg je gratis advies op maat en krijg je de beste en voordeligste huuraanbiedingen voor warmtepompen van Nederland.
Lid worden

Versnelling van de warmtetransitie

De oorlog in de Oekraïne maakt duidelijk dat we snel minder afhankelijk moeten worden van gas voor de warmtevoorziening in onze huizen. Op korte termijn is het installeren van zoveel mogelijk warmtepompen de beste oplossing.

Verhuur en verkoop zonder winstoogmerk

Cowave is een coöperatieve vereniging die opkomt voor de belangen van haar leden. De leden kunnen geheel vrijblijvend een advies op maat krijgen en kunnen eventueel daarna via Cowave  warmtepompen (zeer) voordelig huren of kopen. Dit is mogelijk omdat alle bestellingen zoveel mogelijk worden gebundeld en omdat Cowave werkt zonder winstoogmerk .
Lees meer ...

Warmtepomp goedkoper dan gas

Met een warmtepomp wordt tussen de 40 en 100% minder gas verbruikt. Het bedrag dat hiermee wordt bespaard is inmiddels ruim hoger dan de kosten voor het huren van een warmtepomp via Cowave.
Lees meer ...

Nu stappen zetten

Door de hoge gasprijzen is de warmtepomp snel aan populariteit aan het winnen. Komend najaar wordt dan ook een stormloop richting leveranciers en installateurs verwacht. Om dit voor te zijn, is het raadzaam om nu de eerste stappen te gaan zetten.
Lees meer...

In iedere provincie een Cowave afdeling

Naast het verzorgen van de installatie van zoveel mogelijk  warmtepompen in Nederland, wil Cowave samen met haar leden kijken of bijvoorbeeld warmtenetten of 'stroomhubs' interessant kunnen zijn voor bepaalde regio´s en stadswijken. Provinciale afdelingen van Cowave zullen dit gaan organiseren.
Lees meer...

Cowave

De Coöperatieve Warmte Vereniging in oprichting (Cowave i.o.) onderzoekt de invloed van de prijsstijgingen van het gas en inventariseert de door haar leden aangedragen ideeën voor aardgasvrij wonen.

Dat we stapsgewijs van het gas af moeten staat inmiddels vast, maar iedereen mag nu nog (mee)beslissen over de wijze waarop. Er zijn mensen die nu al een warmtepomp laten installeren, maar er zijn ook die gewoon willen afwachten en willen kijken welke keuzes de overheid uiteindelijk gaat maken.

De overheid heeft nog geen definitief plan opgesteld over de manier waarop de overgang naar aardgasvrij wonen moet gaan verlopen. Bijna alle provincies en gemeenten in Nederland vragen aan de woningeigenaren om zoveel mogelijk ideeën voor initiatieven in te dienen.

Liever vandaag dan morgen een lagere energierekening

Het zal nog enige tijd gaan duren voordat een efficiënt warmtenet in de wijk operatief zal zijn. De overheid heeft daarom besloten om de hybride warmtepompen met 30% subsidie te belonen. Met een warmtepomp kom je snel van een hoge energierekening af.

Gratis lidmaatschap voor de eerste 100 leden

In iedere provincie krijgen de eerste 100 leden 2 jaar lang een gratis lidmaatschap

Samen of individueel

Wordt het een zelfstandig opererend wijk-warmtenet, iedere woning een eigen warmtepomp, of wordt het een mix van beide? Of komt er een heel ander alternatief voor 'een verplichte' aansluiting op een warmtenet van een landelijk energiebedrijf, uit de bus?

 

De eigenaren en verhuurders van de woningen kunnen ieder voor zich op zoek gaan naar de beste oplossingen, maar het is ook mogelijk om dit gezamenlijk te doen.

 

De Coöperatieve Warmte Vereniging (Cowave) wil in overleg met de eigenaren. huurders en verhuurders van woningen in de Stromenwijk een overzicht maken van de beste oplossingen. Als dit overzicht is opgesteld, kan Cowave adviseren en eventueel begeleiden bij de installatie.

Laatste nieuws over de warmtetransitie in de Stromenwijk

Schrijf in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Aankoop warmtepomp (geen aansluiting warmtenet)

Aanschaf samen met andere woningeigenaren in de wijk of aanschaf op eigen initiatief

All Electric warmtepomp

Warmtepompen volledig op elektra

Een 'all electric' warmtepomp kan door warmte uit de lucht te combineren met een relatief kleine hoeveelheid stroom een vergelijkbare hoeveelheid warmte produceren als een cv-ketel. Het rendement van een warmtepomp is echter veel groter dan van een cv-ketel. Het dubbele rendement, of soms zelfs meer, is haalbaar.

Hybride warmtepomp

Warmtepomp in combinatie met hr-ketel

In de wintermaanden ondersteuning met bestaande cv-ketel.

Adsorptie- warmtepomp

Warmtepomp op waterstof of gas

De adsorptiewarmtepomp kan bestaande cv-ketels een op een vervangen. Deze warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof, en onttrekt warmte aan de buitenlucht. Besparing: 30 tot 50% op het gasverbruik, en geen toename van het elektraverbuik.

Aansluiting warmtenet

Een lage temperatuur warmtenet voor (een deel van) de wijk of waterstofhubs op diverse plaatsen in de wijk?

Micro warmtenetten

Warmtenetten voor 2 tot ongeveer 50 woningen

Alle energie die opgewekt wordt in de wijk, en die niet direct wordt gebruikt, wordt opgeslagen in diverse hubs (lokale seizoensopslag) verspreidt opgesteld in de wijk.

In de wijk geproduceerde groene stroom (bijvoorbeeld stroom van zonnepanelen) wordt opgevangen in een zogenaamde hub. In de hub wordt alle niet direct gebruikte groene stroom omgezet in groene waterstof. Met deze waterstof kan in een later stadium (seizoensopslag) warmte en elektra worden afgegeven.

Middelgroot warmtenet

Een laagtemperatuur netwerk voor (een deel van) de wijk

Met behulp van door de zon opgewarmd water uit de watergang achter de Grevelingenstraat kan een lagetemperatuur netwerk in de Stromenwijk worden opgezet.